0

Kräppad viskos batik

Nyhet superkomfortabel kräppad viskos.    

Bredd ca 120 cm. Pris 140 kr per meter. Minsta köp 3 dm.

Upplev den sköna komforten med kläder i kräppad viskos som "flexar" på bredden vilket gör det mycket behagligt att använda.  Tittar man noga så ser man att tyget har små, små "dragspelsveck" som gör det svalt  och följsamt mot kroppen. Kläder i kräppad viskos är perfekta för resor till värmen. Lätta att packa och svalkande och bekväma.

En del av elasticiteten har lagt sig under den långa processen med batikfärgning, packning och transport så du bör blöta upp tyget eller tvätta det innan du klipper och syr. Då återfår det efter torkning sin  elasticitet precis som det får efter varje tvätt.

Tvätta helst i påse eller för hand i 40 grader och låt torka hängande med kanterna  lodrätt. Kläder torkas gärna på galge. Torktumla inte.

Som på alla våra äkta batiktyger kan det ibland finnas lite vaxrester kvar. Detta är ett bevis på att det är riktig vaxbatik. Vaxet försvinner i tvätt eller borsta bort det med en borste. Lite vax i tyget gör det även lite stadigare att jobba med under sömnaden.

Minsta köp 3 dm. Skriv då minst 3 i beställningsrutan. Pris och lagersaldo är i decimeter. Bilden visar 10x15 cm av tygerna.  Artikel nr och lagersaldo syns om du klickar på produktbilden.