Om oss

Ni är välkomna till oss i Dals Ed men måste kontakta Anna på [email protected] eller 070 6411667 och komma överens om dag och tid för att säkerställa att hon är på plats.  Här kan ni fynda vackra batiker i bomull, viskos och trikå och prisvärda sybehör.   dessutom kan ni lämna in projekt för professionell longarmquiltning.  Välkomna. 

Dream On Sweden AB (Annas Bali Batik Org.nr.: 556623-2939) drivs av  Anna von Krogh och Mats Byström. Vi har varit ett par sedan 2001 och bor i en villa i Dals Ed i västra Sverige nära Norska gränsen.

Sömnad, mest quiltning har i många år varit Annas intresse och tack vare våra många resor till Bali och Indonesien, har vi lyckats bygga upp unika kontakter med ensamrätt hos tillverkare på Bali och även Java. 

Vi importerar själva och därför kan vi hålla sensationellt låga priser på dessa fantastiska handtryckta Balityger. Vanligen tar ju de Indonesiska batiktygerna vägen via USA där dom får ett varumärkesnamn och ett mycket högre pris...….. 

Efterhand har vi även byggt upp ett sortiment med olika tillbehör och mönster m.m.  Även när det gäller dessa produkter håller vi kundvänliga priser. 

Vi har även investerat  i en datastyrd Gammill longarm quiltmaskin. Vi utför quiltningar upp till 2.6 meters bredd. Hundratals mönster och motiv finns i datorn på maskinen. Här finns något för alla smaker.

Givetvis tar vi gärna emot quiltar från hela Europa och skickar tillbaks dom färdiga och fixar även kant om så önskas.  

Vi är aktiva  deltagare på de flesta aktuella mässorna i Sverige och även ofta Danmark. Läs mer under Nyheter och events.

Syhelger och syveckor anordnas av oss i Dals Ed 3-4 gånger  om året. Datum m.m kommer ni att kunna läsa om i den här butiken och på Facebook. Syträffarna har varit mycket omtyckta och blir snabbt fulltecknade. 

Vi kommer gärna till er om  ni har ett lämpligt event där vi och våra tyger kan efterfrågas. Givetvis beroende på antal deltagare och avstånd. Vi kommer till exempel flera ggr om året och visar batikerna på Mikael Svenssons omtyckta sykurser i Vänersborg.

Bali och Java är batikens ursprung  och det är där som den mesta och bästa batiken tillverkas. Tillverkningen går än idag till på det traditionella sättet med kopparstämplar som doppas i flytande vax och sedan pressas för hand mot tyget.   Sedan följer en lång rad behandlingar med färgningar och blekningar m.m. för att sedan avslutas med att tygerna sköljes  rena i kokhett vatten. Den heta sköljningen och de många vatten och färgbaden gör tyget nästan krympfritt och att färgerna fixeras bra.