Köpvillkor

   

Get smoooth. Betala hur du vill med Klarna. När du shoppar hos oss kan du bestämma hur du vill lägga upp din betalning med Klarna. Det är upp dig till om du vill betala direkt, betala senare eller dela upp.


Om Annas Bali Batik | Beställning | Leverans | Priser | Ångerrätt | Reklamation och klagomål | Ansvarsbegränsning | Produktinformation | Information om Cookies | Personuppgifter | Ändringar till de Allmänna Villkoren | Tvist och lagval


Vi åker ofta på mässor och olika evenemang och vi har då med oss delar av sortimentet. Det är oftast stressigt och vi har problem och vi hinner inte  uppdatera lagersaldot. Därför kan det ibland vara så att någon/några  produkter är slutsålda eller finns mindre kvar av än vad som syns  i butikens lagersaldo.  Vi beklagar detta och hoppas på förståelse om du skulle råka ut för det.  

Vi uppdaterar så fort det är möjligt för att hålla saldot så aktuellt vi kan.


Även dom vackraste färger och batiktryck kan se lite olika ut på olika datorer, telefoner och surfplattor. Vi kan därför inte garantera att färgerna alltid är exakt som dom ser ut på just din enhet. 

Våra batiktyger är handtryckta och under tryckprosessen har man hanterat tygerna i olika färgbad och tryck och torkprocedurer. Allt görs manuellt. Sedan rullas tygerna upp för hand upp på rullarna. Detta medför att dom inte alltid är lika exakt upprullade som helt maskintillverkade tyger är. Tygerna behöver ibland strykas.

Det kan någon gång finnas kvar spår av vax från tillverkningen. Kan se ut som smuts. Detta kan man lätt borsta bort. Eller så försvinner det i tvätten. Vaxet liksom att tygerna är helt genomfärgade är ett bevis på att det är äkta batik. 

Tygerna är i stort sett krympfria. Det beror på att man som sista steg i tillverkningsproceduren har sköljt tygerna i kokhett vatten för att få bort vaxet som använts tidigare i tryckprosessen. Även dessförinnan har dom sköljts i olika omgångar.

Det har förekommit att kunder beställer hem  ett flertal tillkapade tyglängder för att i lugn och ro kunna göra sitt slutliga val hemma hos sig själva. Med avsikt att returnera de övriga tyglängderna som tillkapats efter just den kundens önskemål och som inte automatiskt passar till en annan kund. Detta är att överutnyttja ångerrätten. Därför förbehåller vi oss rätten att kunna neka retur/eller prisavdrag av tillkapade varor. Se punkt 5.2 i köpvillkoren om ångerrätten. 

Kund betalar returfrakten vid  utnyttjande av ångerrätten.                                                                                                                             Reklamation pga ev fel på varan omfattas inte av texten i detta stycket utan sker på vanliga villkor och vi betalar returfrakten.                                                                                                                                                                     

Den som vill få hem få hem prover för att kunna bestämma sig rekommenderas att köpa minsta beställning (3dm) som provbit eller att kontakta oss. 

 Vi har en omfattande E-butik med massor av varor. Misstag kan inträffa och E-butiken är ny 2019.  Därför vill vi informera om att felaktigheter i tex lagersaldo kan förekomma. 

NORGE
 
Vi är nu registrerade i Norsk VOEC register. (nr 2050730).  Det innebär att du kan beställa "Som om det vore en Norsk webshop".
Du betallar momsen direkt till oss och vi betalar momsen till skattetaten.  
Det är dessutom ingen tollkostnad för köp av privatperson upp till max 3000 NOK.  Detta innebär att det inte heller är något ytterligare hanteringskostnad.
Inga ytterligare kostnader tillkommer när du får din beställning.  OBS, detta gäller för max 3000 NOK.  
 
Vill du handla för mer än 3000 NOK så ber vi dig kontakta oss först eller kanske göra fler beställningar. Annars får du får betala moms och ev toll och hanteringskostnad som ofta är ca 150 NOK.

Fraktkostnaden för lev till Norge  syns när du kommer till kassan. 
Beställningar avseende lagerhållna produkter skickas normalt senast nästkommande vardag. Vid normala förhållanden så levereras er beställning inom 2-6 arbetsdagar. Vid större kampanjer och eventuella slutförsäljningar kan leveranstiden bli längre.
När vi mottagit din beställning mailar vi en bekräftelse på att din order är mottagen där du även finner övrig information om din order. Vi ber er att kontrollera att alla uppgifter på er orderbekräftelse stämmer. För att underlätta vid eventuella ärenden så ber vi er att alltid spara er orderbekräftelse och alltid ha den tills hands när ni kontaktar kundtjänst.
Kontrollera alltid er leverans innehåll så att den stämmer med er orderbekräftelse.
Vi reserverer oss retten att noen gang delvis nekta ev gratis frakt  (over ca 1400 NOK) om kund bestiller vatt. Eller om kund bestiller kun vatt. Om kund bestiller mye watt som ju har stor volume men lav vekt  og lavt pris kan det bli alltfor kostbart för oss kontra övriga ordervärdet, vid enkelte bestillinger. Det lave priset på vatt i motiverer ikke gratis frakt om det ikke i samme bestilling ingår ganska stort salg av övriga varer. Vad som evt är for mye watt bestems av oss vid var enkelt tillfälle. Vennligt kontakta oss före bestilling av vatt.

Har du frågor angående din order ber vi er att kontakta vår kundtjänst via epost: [email protected]


Köpvillkor och GDPR

 1. Om Annas Bali Batik
 • Dream On Sweden AB har sitt säte i Ed.
  Företagets postadress är Ängshögevägen 9, 668 32 ED.
 • Önskar du att komma i kontakt med oss, skicka gärna ett mail till [email protected] med ditt ärende och dina kontaktuppgifter så hör vi av oss inom kort.
 1. Beställning
 • När du slutfört din beställning skickas en orderbekräftelse till din e-postadress. I bekräftelsen finner du alla uppgifter om produkter, pris, fakturerings- och leveransadress.
 • Är något fel i orderbekräftelsen ska du omedelbart kontakta oss via e-post till [email protected].
 • Kunden ansvarar själv för att det är korrekta och fullständiga namn och adressuppgifter vid beställning.                        Ev merkostnader/krångel pga felaktighet i angivna namn eller adressuppgifter betalas av kund.
 1. Leverans
 • Våra normala leveranstider är 1-4 dagar. OBS! Beställningar lagda på helger skickas tidigast på måndagen efter.
 • Om förseningar i leveransen skulle uppstå (utan att vi har meddelat dig om längre leveranstid) ska du kontakta oss på e-postadress: [email protected].
 1. Priser
 • Alla priser i butiken anges i SEK och alla priser är inklusive 25% moms om inget annat anges.
 • Vi reserverar oss för prisändringar orsakat av prisändring från leverantör, feltryck i prislistan samt felaktigheter i priser beroende på felaktig information och förbehåller oss rätten att justera priset.
 • Vi förbehåller oss rätten att anullera beställningar eller delar av beställningar om vi av misstag har uppgett fel pris och inte upptäcker det förrän vid en beställning
 1. Ångerrätt
 • Vid köp av varor på webbplatsen har du som kund en lagstiftad 14 dagars ångerrätt som gäller från det att du har tagit emot en vara som du har beställt.

  5.1 Vid nyttjande av din ångerrätt: 
 • Du måste meddela att du ångrar dig. Meddelandet ska skickas till oss [email protected]. I ditt meddelande ska ditt namn, din adress, e-postadress, ordernumret samt vilka varor som returneringen gäller framgå klart och tydligt.
 • Du bör omedelbart och senast inom lagstiftad 14 dagar efter ångermeddelandet returnera produkterna till oss.
 • Du står för returfrakt, leverans och skick på produkterna vid retur, produkterna bör därför skickas välpaketerade och i ursprunglig förpackning.
 • På återbetalningsbeloppet förbehåller vi oss rätten att dra av en summa motsvarande värdeminskningen jämfört med varans ursprungliga värde vid använd eller skadad produkt.

  5.2 Ångerrätten gäller inte vid:
 • Produkter som på grund av hälso- eller hygienskäl har förseglats (plomberats) och där förseglingen (plomberingen) har brutits av dig.
 • Produkter som har karaktär av förseglad ljud- eller bildupptagning och där förseglingen har brutits av dig.
 • Specialtillverkad produkt, som har skräddarsytts särskilt åt dig eller har en tydlig personlig prägel efter dina önskemål. Detta avser även tyger som tillkapats i längd enl kundens önskemål. Om vi ändå skulle gå med på en retur förbehåller vi oss rätten att dra av på återbetalningsbeloppet pga värdeminskning och extra besvär, både med returen och med att sälja det returnerade som stuv till lägre pris, om det är möjligt  Kunden betalar returporto vid ev retur pga ånger.
 • Tjänster som har fullgjorts och där du uttryckligen har samtyckt till att tjänsten påbörjas utan ångerrätt.
 • Varor som snabbt kan försämras, exempelvis livsmedel.
 • Lösnummer av tidningar eller tidskrifter.

  För mer om den lagstiftade ångerrätten, se här
 1. Reklamation och klagomål
 • Vi besiktigar alla produkter innan dessa skickas till dig. Skulle produkten ändå vara skadad eller felexpedierad när den anländer åtar vi oss i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning att kostnadsfritt åtgärda felet.
 • Du måste alltid kontakta oss för ett godkännande innan du returnerar en defekt vara.
 • Klagomålet ska skickas omedelbart efter att defekten har upptäckts.

  6.1 Hur går du tillväga vid reklamation?
 • Eventuella fel och defekt ska alltid reklameras till [email protected] där du anger ditt namn, din adress, e-postadress, ordernummer och en beskrivning av felet.
 • Om det inte lyckas oss att åtgärda felet eller leverera en liknande produkt, återbetalar vi dig för den defekta produkten i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning. Vi står för returfrakt vid godkända reklamationer.
 • Vi förbehåller oss rätten att neka en reklamation om det visar sig att varan inte är felaktig i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning. Vid reklamationer följer vi riktlinjer från Allmänna Reklamationsnämnden, se arn.se.
 1. Ansvarsbegränsning
 • Vi tar inget ansvar för indirekta skador som kan uppstå på grund av produkten.
 • Vi accepterar inget ansvar för förseningar/fel till följd av omständigheter utanför företagets rådande (Force Majeure). Dessa omständigheter kan exempelvis vara arbetskonflikt, eldsvåda, krig, myndighetsbeslut, förminskad eller utebliven leverans från leverantör.
 • Vidare tas inget ansvar för eventuella förändringar på produkter/produktegenskaper som ändrats av respektive leverantör och andra faktorer utanför vår kontroll.
 1. Produktinformation
 • Vi reserverar oss för eventuella tryckfel på denna webbplats samt slutförsäljning av produkter. Vi garanterar inte att bilderna återger produkternas exakta utseende då en viss färgskillnad kan förekomma beroende på bildskärm, fotokvalitet samt upplösning. Vi försöker alltid på bästa sätt att exponera produkterna så korrekt som möjligt.
 1. Information om Cookies
 • Enligt lag om elektronisk information ska besökare på en webbplats i integritetssyfte få information om att cookies används. Informationen i cookien är möjlig att använda för att följa en användares surfande. Cookie är en liten textfil som webbplatsen du besöker begär att få spara på din dator för att ge tillgång till olika funktioner. Det går att ställa in sin webbläsare så att den automatiskt nekar cookies. Mer information kan man hitta på Post och telestyrelsens hemsida.
 1. Personuppgifter
 • Genom att handla hos Annas Bali Batik accepterar du vår dataskyddspolicy och vår behandling av dina personuppgifter. Vi värnar om din personliga integritet och samlar inte in fler uppgifter än nödvändigt för att behandla din beställning. Vi säljer eller vidareger aldrig dina uppgifter till tredjepart utan rättslig grund.
 • Annas Bali Batik är ansvarig för behandlingen av personuppgifter som du lämnat till oss som kund. Dina personuppgifter behandlas av oss för att kunna hantera din beställning samt i de tillfällen då du har önskat nyhetsbrev eller kampanjerbjudanden - för att kunna anpassa marknadsföringen åt dina individuella behov.
 • Nedan information är en summering av hur vi i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR) lagrar och behandlar dina uppgifter.

 • 10.1 Vad är en personuppgift?
  En personuppgift är all information som direkt eller indirekt kan hänföras till en fysisk person.

 • 10.2 Vilka uppgifter lagrar vi?
  För att kunna hantera din beställning samt svara på frågor relaterat till din order (kundtjänst) lagrar vi ditt förnamn- och efternamn, adress, telefonnummer, e-postadress, ip-adress och köphistorik.
 • Dina uppgifter lagras så länge vi har en rättslig grund att behandla dina uppgifter, exempelvis för att fullfölja avtalet mellan oss eller för att efterleva en rättslig förpliktelse enligt exempelvis bokföringslagen.

 • 10.3 Rättslig grund
  I samband med ett köp behandlas dina personuppgifter för att fullfölja avtalet med dig.
  Marknadsföring, kampanjer och liknande utskick sker efter samtycke från dig.

 • 10.4 Vilka uppgifter delas och med vilket syfte?
  10.4.1 Betalleverantör
 • Vid genomförande av köp, delas information med vår betalleverantör. Det som lagras är förnamn, efternamn, adress, e-postadress och telefonnummer. Väljer du att betala med faktura sparas även personnummer hos betalleverantören. Informationen sparas för att kunna genomföra köpet och för att skydda parterna mot bedrägeri.
  De betalleverantörer (betaltjänster) som vi använder oss av är: Klarna och Swish.

 • 10.4.2 Fraktbolag
  För att kunna leverera dina beställningar och slutföra vårt avtal måste vi dela med specifik information med fraktbolaget. Det som delas med fraktbolaget är förnamn, efternamn samt adressuppgifter för leverans. E-postadress och/eller mobilnummer kan även komma att delas med fraktbolaget för avisering.
  De fraktbolag vi samarbetar med är: Postnord.

 • 10.4.3 Nyhetsbrev
  Har du valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev delas förnamn, efternamn och e-postadress med vår nyhetsbrevsleverantör. Detta för att kunna hålla dig uppdaterad med information och erbjudanden i marknadsföringssyfte.
  Vi använder Mailchimp för utskick av nyhetsbrev.

 • 10.5 Rätten till tillgång
  Du har rätt att få utdrag av all information som finns om dig hos oss. Utdrag levereras elektroniskt i ett läsbart format.

 • 10.6 Rätt till rättelse
  Du har rätt att be oss uppdatera felaktig information eller komplettera information som är bristfällig.

 • 10.7 Rätten att bli glömd
  Du kan när som helst be att uppgifterna som avser dig raderas. Det finns få undantag till rätten till radering, som till exempel om det ska behållas för att vi måste uppfylla en rättslig förpliktelse (exempelvis enligt bokföringslagen).

 • 10.8 Ansvarig för dataskydd
  Annas Bali Batik är ansvarig för lagring och behandling av personuppgifter i webbutiken och ser till att reglerna efterföljs.

 • 10.9 Så skyddar vi dina personuppgifter
  Vi använder oss av industristandarder som SSL/TLS och envägs hash-algoritmer för att lagra, behandla och kommunicera känslig information som exempelvis personuppgifter och lösenord på ett säkert sätt.
  Vi använder en svensk plattform, Quickbutik, som drivs av Quickbutik AB med säte i Helsingborg.
 1. Ändringar till de Allmänna Villkoren
 • Vi förbehåller oss rätten att när som helst företa ändringar i villkoren. Ändringar av villkoren kommer att publiceras online på webbplatsen. De ändrade villkoren anses för accepterade i samband med order eller besök på webbplatsen.
 1. Tvist och lagval
 • I tillfälle av att tvist inte kan lösas i samförstånd med företagets kundtjänst och kunden, kan du som kund vända dig till Allmänna Reklamationsnämnden, se arn.se. För boende i ett annat EU-land än Sverige kan man lämna klagomål online via EU-kommissionens plattform för medling i tvister, se http://ec.europa.eu/consumers/odr
 • Vid eventuell tvist följer vi beslut från ARN eller motsvarande tvistlösningsorgan.
 • Tvist gällande tolkningen eller tillämpningen av dessa allmänna villkor ska tolkas i enlighet med svensk rätt och lag.